Gele paprikasoep met mascarpone

4

De mascarponige geeft deze gele paparikasoep een heerlijk romige smaak.

  • 5 gele paprika's
  • 1,5 l water
  • 1 grote ui
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 100 g mascarpone
  • 4 eetlepels broodcroutons
  • enkele blaadjes dragon

Verwijder de zaadlijsten met de pitjes uit de paprika's en snijd ze in grove stukken.
Houd ¼ van de paprika apart, in kleine blokjes.

Versnipper de ui en stoof de ui en de paprika even in wat boter. Voeg de kippenbouillon toe en laat 30 minuten koken.

Mix de soep. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
Kruid naar smaak met peper en zout.

Werk de soep af met croutons, dragon en de apart gehouden stukjes knapperige paprika.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.