Zeekat met tarwekorrels en groene saus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 20

Op zoek naar een chique maar simpel hapje dat bij iedereen in de smaak zal vallen? Zoek niet verder. Dit hapje van zeekat met tarwekorrels zal de tongen doen rollen aan tafel.

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 stengel selder
  • 100 g spinazie
  • 40 g zeekraal
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el azijn
  • 250 g zeekat, in ringen
  • 100 g tarwe
  • 50 ml room
  • boter
  • peper en zout

Recept

Kook de tarwekorrels gaar zoals vermeld op de verpakking.

Snipper het sjalotje en snijd de selder in blokjes. Kruid de inktvisringen met peper en zout. Stoof 1/3de aan in wat boter. Voeg het sjalotje, selder, spinazie, witte wijn, azijn en room toe. Laat enkele minuten doorkoken en mix de saus vervolgens glad. Giet door een zeef. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Bak de rest van de inktvisringen in boter tot ze zacht zijn. Bak ook de zeekraal in boter krokant.

Schep de helft van de groen saus onder de tarwe en verdeel over de glaasjes. Verdeel er de inktvisringetjes over en bedruppel met de resterende saus. Werk af met zeekraal.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.