Visfondue

4

Een kaas- of chocoladefondue kennen we allemaal, maar ook met vis kan je een lekkere fondue maken. Voorzie voldoende variatie, maak een lekkere visfumet en een knoflooksausje en het feest kan beginnen.

Voorzie 350 à 400 g vis per persoon

 

Voor de visfumet

  • 4 l visbouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper

Knoflooksaus

  • 100 g yoghurt
  • 150 g mayonaise
  • 2 eetl fijngesnipperde peterselie
  • 1 eetl geperste look
  • peper en zout
Voorzie stukjes brood met kruidenboter, en een lekkere rauwkostsalade.

Knoflooksaus

Meng alle ingrediënten voor de knoflooksaus, dek af en bewaar in de koelkast.

Vis

Rol de Noordzeetongfilets op, de velkant naar binnen en van kop naar staart rollen. Prik ze vast met een coctailprikkertje.
Snijd de overige visfilets in blokjes.

Schik de visblokjes, gamba's en de tongrolletjes op een dienblad. 

Schil en ontpit de rode paprika, snijd in reepjes. Schil de 4 jonge worteltjes, snijd de broccoli in roosjes en blancheer beide groenten kort. 

Versier het dienblad met partjes limoen en citroen, partjes paprika, worteltjes en broccoli.

Bouillon

Versnipper de look. Reinig de lente-uitjes en de chilipeper, snijd ze in fijne ringen. Snijd het citroengras overlangs.
Breng de visbouillon aan de kook samen met de witte wijn, teentje knoflook, citroengras, lente-uitjes en chilipeper. Laat 10 minuten koken.
Regel het fondeutoestel/de brander zo dat de visfumet niet doorkookt, maar net tegen het kookpunt aan blijft pruttelen.

De visblokjes prikken we op een fonduevorkje, de tongrolletjes en de groenten pocheren we met behulp van een netje.
Besprenkel de visblokjes naar smaak met limoen of citroen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.