Huisgemaakte vissla

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Restjes vis over? Maak er zelfgemaakte vissla van. Zo gaat er niets verloren én geniet jij van heerlijk broodbeleg.  

Ingrediënten

  • 300 g witte vis zonder vel van het seizoen vb heek, kabeljauw of wijting
  • 5 g dragon
  • 5 g dille
  • 5 g kervel
  • 5 g bieslook
  • 4 takjes platte peterselie
  • Zeste van 1 citroen
  • 1 el kleine kappertjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 el volle yoghurt
  • 1 potje visfumet
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • stokbrood

Recept

Zet een potje op het vuur met de visfumet en de olijfolie, doe de stengels van de platte peterselie erbij. Breng aan de kook.

Draai het vuur lager wanneer het kookt en pocheer de vis erin gedurende 5 minuten.

Haal de stukken vis voorzichtig uit de fumet met een schuimspaan en laat goed uitlekken. Prak de vis met een vork in kleine stukjes en laat verder afkoelen.

Snipper de verse groene kruiden fijn en meng onder de vis.

Meng de mayonaise en de yoghurt eronder, samen met de citroenzeste en de kappertjes. Breng verder op smaak met peper en zout.

Neem een stukje stokbrood en lepel er de vissla op. Werk af met enkele kappertjes en nog wat fijngesnipperde groene kruiden.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.