Rond gehaktbrood omhuld met bladerdeeg waarop sterren in bladerdeeg zijn teogevoegd. In het beeld liggen ook het gebraiseerd witloof met veenbessencompote en de puree. Kerstlampjes zien je flou in de foto.

Feestelijk gehaktbrood

in bladerdeeg met puree en gebraiseerd witloof

Gehaktbrood is dagelijkse kost bij veel gezinnen, maar dit hoofdgerecht kan ook op de feesttafel schitteren. Stop 'm in een jasje van bladerdeeg en serveer met gebraiseerd witloof voor een feestgerecht waar jong en oud van smult.

Hoofdgerecht

100 min

Gemiddeld

Personen 6

Ingrediënten

    Voor de puree

    Voor het witloof

    Voor het vleesbrood

26 ingrediënten geselecteerd

Bereiding

    Maak het gehaktbrood

    Pel de teentjes knoflook en snipper fijn. Bak ze glazig in wat olijfolie. Voeg ze bij het gehakt, samen met de eigelen en het paneermeel.

    Maak ondertussen de puree

    Voor het witloof

    Afwerking