Gehaktbrood met ei en risotto

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

80

Met dit recept leer je een lekker klassiek gehaktbrood maken. Serveer met risotto voor een moderne twist. 

Ingrediënten

  • 800 g gehakt (varkens, runder of kalfs)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • 12 groene olijven
  • de zeste van 1 citroen
  • 1 ui,
  • 1 teentje knoflook

 

  • 4 eieren
  • 50 g rucola
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de risotto:

  • 200 g risottorijst
  • 1 sjalot
  • 120 ml droge witte wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 el pesto
  • 100 g erwtjes (diepvries)


 

Recept

Voorbereiding

Kook de eieren hard in kokend water. Bekijk onze pagina Hoe kook ik een ei voor extra hulp.

Maak het gehaktbrood

Snipper de ui fijn. Ontpit de olijven. Snijd de olijven en tomaten in stukjes.

Vermeng het gehakt met het ei, stukjes olijf en tomaat, paneermeel, ui, fijngeperste knoflook en de citroenzeste. Breng op smaak met peper en zout.

Vorm een gehaktbrood van het vlees met in het midden gepelde hardgekookte eieren.

Leg het gehakt in een ovenschaal en gaar 1 uur in een voorverwarmde oven van 180° C.

Maak de groene risotto

Snipper de sjalot fijn en bak glazig in olijfolie.

Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 minuten. Blus met de witte wijn en laat de alchohol verdampen. Giet er nu de bouillon bij, zet het deksel op de pan en laat in ongeveer 20 minuten garen.

Schep er de pesto en de erwtjes onder en warm nog even verder op.

Afwerking

Serveer het gehaktbrood met de groene pesto en de rucola.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.