Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.

19x risotto met lekkers van bij ons

Het leuke aan deze smakelijke Italiaanse klassieker is dat je hem perfect kan combineren met producten van bij ons. Champignons, witloof, Belgische kazen of een risotto met asperges? Alles is mogelijk! Ontdek onze recepten voor heerlijke risotto met lekkers van bij ons.

Risotto maken? Een makkie met deze tips

Hou deze tips in het achterhoofd en serveer je gasten de lekkerste risotto:

  • Risotto maken doe je best in een pan met dikke bodem. Daarin wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en bakt de risotto minder snel vast aan de bodem.
  • Zorg ervoor dat je alle ingrediënten op voorhand gesneden hebt en alles bij de hand hebt. Dan kan je je volledig focussen op het bereiden van de risotto.
  • Gebruik risottorijst. De rondere korrels van deze rijst nemen veel vocht op tijdens het koken, maar blijven binnen toch stevig.
  • Laat de rijst altijd even meebakken vooraleer je het vocht toevoegt.
  • Besteed voldoende tijd en aandacht aan dit gerecht. De rijst moet smeuïg zijn, maar mag zeker niet te gaar gekookt worden.
  • Roer af en toe in de pan. Zo komt er zetmeel vrij en wordt de risotto smeuïger.
  • Serveer de risotto meteen als hij klaar is, dan is hij op z’n best.

Heb jij een van deze recepten voor risotto uitgeprobeerd? Of heb jij zelf nog tips voor deze Italiaanse klassieker? Laat het ons weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!