Smullen van seizoensproducten: de toppers van november
De herfst is het seizoen van soepen, ovenschotels, warme chocomelk, de geur van gebakken wafels en… pompoen! Van welke lokale groenten, fruit- en vissoorten je nu kan genieten, ontdek in deze tips en recepten.
Kook in november met deze seizoensgroenten
Deze maand vind je deze groenten volop in de winkelrekken: aardpeer, andijvie, bloemkool, boerenkool, boontjes, broccoli, broccolini, champignons, Chinese kool, knolselder, komkommer, koolrabi, krulandijvie, paksoi, pastinaak, prei, rapen, radijsjes, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, selder, sla, spinazie, spitskool, spruitjes, tomaten, tuinkers, witloof, witte kool en wortelen.
In november worden we helemaal blij van prei! Met deze tips en recepten leer je prei klaarmaken op 3 verschillende manieren.
De aardappel, die is thuis in elke keuken!
Gebakken aardappeltjes in de pan en aardappelpuree zijn klassiekers die je wellicht regelmatig op het menu zet. Maar met een veelzijdig basisproduct zoals de aardappel kan je nog veel meer kanten uit. Denk aan een Spaans geïnspireerde frittata, een Thaise aardappelcurry of zelfs aardappelpizza. En wat dacht je van deze heerlijke gerechten met aardappelen?
Peren en appels van eigen bodem aan de top
Uit het vuistje of verwerkt in een slaatje of dessert… voor ieders smaak en elke bereiding is er de juiste appel en peer. Koop jij je appels en peren graag rechtstreeks bij een boer in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.
Tip
Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie.
De lekkerste vis van het seizoen op een rijtje
Onze herfstige topper van de maand is noordzeekrab. Tussen oktober en december is de aanvoer het grootst en de kwaliteit het beste. Het is de ideale periode om krab te eten. Check zeker onze tips en recepten om noordzeekrab te bereiden als een pro. Ook met zeetong, griet, rode poon, grijze garnalen, rog, zeeduivel, hondshaai, wijting, tongschar, schelvis, steenbolk, scharretong, sint-jakobsschelpen, pollak en tarbot maak je een voortreffelijke keuze.
Wat zijn jouw favoriete seizoensproducten?
Probeerde je een recept? Of heb jij nog tips of recepten om te koken met seizoensproducten? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.