Appelbeignets

4

De lekkerste appelbeignets? Die maak je met appels van eigen bodem natuurlijk. Jonagold of Jonagored: aan jou de keuze. Scoren doe je sowieso bij groot én klein met appelbeignets.

  • 2 jonagold of jonagored appelen
  • 320 g gezeefde bloem
  • 2 eieren
  • 2 eetl arachideolie
  • 100 g suiker
  • een snuifje zout
  • 3 dl kriek

Afwerking

  • bloemsuiker

Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot tot een bleke luchtige massa, een ruban. Schenk de olie en het bier erbij. Zeef de bloem bij het beslag en een snuifje zout. Meng alles goed tot een egaal beslag.

Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het frituurbeslag.

Verhit de friteuse op 170°.

Schil de appelen, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd in gelijke schijven van 1 cm dik. Wentel de appelschijven 1 voor 1 door het beslag en frituur goudbruin. Opgelet: bak niet te veel beignets tegelijk, anders kleven ze aan elkaar.

Laat de beignets uitlekken op enkele keukenpapiertjes in een vergiet. Serveer warm en bestrooi met flink wat bloemsuiker overheen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.