Bloemkoolrijst met zonnebloempitten en gegrilde pompoen

Hoofdgerecht
4
40
  • 1 bloemkool
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 100 ml olijfolie
  • fleur de sel
  • peper uit de molen
  • 100 g pijnboompitten
  • 100 g zonnebloempitjes
  • 600 g pompoen
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 el gehakte gekonfijte gember
  • 2 el olie

Verhit de olijfolie en bak er de pijnboompitten goudbruin in. Laat uitlekken op keukenpapier.

Hak de bloemkool tot fijne korreltjes in een blender of hakmolentje. Het eindresultaat moet wat weg hebben van de structuur van rijst of couscous. Meng met het sap en rasp van de citroen, pijnboompiten en de zonnebloempitjes. Breng op smaak met fleur de sel en peper, schenk er wat extra olijfolie over. Laat ten minste 1 uur marineren in de koelkast.

Snijd de pompoen in grove stukken. Wentel ze door wat olie en gril ze in een grillpan. Doe de gegrilde pompoen in een ovenschotel, schenk er de ahornsiroop en gember over, laat 20 minuten in de oven garen tot de pompoen zacht is.

Serveer de pompoen met de bloemkoolrijst.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.