Galette van aardappel, ui, pompoen en salie

4
(15) 40

Zeggen wij galette dan denk jij waarschijnlijk aan een zoet dessert, maar ook deze hartige versie met aardappel, pompoen en salie is een voltreffer. Heerlijk op een koudere herfstdag!

  • 1 bladerdeeg
  • 6 aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1/2 flespompoen of butternut
  • 120 g mascarpone
  • 2 plakjes abdijkaas, Corsendonk
  • 6 blaadjes salie

Verwarm de oven op 180°C.

Rol het bladerdeeg uit in een lage taartvorm. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Snijd de aardappelen in fijne schijfjes, eventueel met behulp van een mandoline.
Verwijder de schil van de pompoen en snijd ze eveneens in dunne plakjes.
Snijd de ui in fijne plakjes.

Besmeer het bladerdeeg met mascarpone. Kruid met peper en zout. Beleg met de plakjes ui, pompoen en vervolgens salie.
Schik tenslotte 3 lagen aardappelen boven elkaar, dakpansgewijs. Verdeel 2 plakjes kaas tussen de aardappellagen.
Besprenkel met olijfolie, kruid af met peper en zout en schuif in de oven.

Bak de taart goudbruin, ongeveer 35 tot 40 min.


 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.