Frittata met boerenkool

4
(10) 20

Frittata is het ideale gerecht om restjes aardappelen en groenten te verwerken. Heb je nog wat boerenkool op overschot? Dan is dit recept voor jou.

  • 6 eieren
  • 100 g Parmezaan, geraspt
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt
  • Peper en zout
  • een snuifje chilivlokken
  • 20 g boter
  • 1/2 ui
  • 400 g boerenkool
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • 2 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 180°c

Verwijder de harde kern van de boerenkool en snijd fijn.
Klop de eieren los en voeg de Parmezaan, rozemarijn, peper en zout en chilivlokken toe.

Snijd de ui en zongedroogde tomaten in fijne blokjes. Smelt de boter in een ovenvaste pan en fruit de ui samen met de zongedroogde tomaat glazig. Voeg de boerenkool toe en stoof deze nog een 5-tal minuten mee.

Giet het eimengsel over de boerenkool en wacht tot de bodem van de frittata een stevig geheel vormt. Zet voor 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.