Frittata met boerenkool

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 20

Frittata is het ideale gerecht om restjes aardappelen en groenten te verwerken. Heb je nog wat boerenkool op overschot? Dan is dit recept voor jou.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 g Parmezaan, geraspt
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt
  • Peper en zout
  • een snuifje chilivlokken
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 ui
  • 400 g boerenkool
  • 2 el zongedroogde tomaten

Voeg eventueel wat melk toe aan het eiermengsel om het geheel volledig te bedekken.

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C

Verwijder de harde kern van de boerenkool en snijd fijn.
Klop de eieren los en voeg de Parmezaan, rozemarijn, peper en zout en chilivlokken toe.

Snijd de ui en zongedroogde tomaten in fijne blokjes. Smelt de boter in een ovenvaste pan en fruit de ui samen met de zongedroogde tomaat glazig. Voeg de boerenkool toe samen met 2 el olijfolie en stoof deze nog een 5-tal minuten mee.

Giet het eimengsel over de boerenkool en wacht tot de bodem van de frittata een stevig geheel vormt.

Zet voor 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.