Winterse stamppot met zachtgekookt eitje

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Warm je tijdens de winter op aan deze stammpot met boerenkool en snijbiet. Het zachtgekookt eitje en de gepekelde uitjes maken het gerecht helemaal af.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 100 g oude Brugge kaas
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Voor de stamppot

Voor de gepekelde ui

  • 2 rode uien
  • 4 el azijn
  • 1 klontje suiker

Recept

1 dag op voorhand

Snijd de rode ui in plakjes. Voeg de azijn en suiker toe, meng goed om.

Dek af en plaats in de koelkast. Roer af en toe om.

Maak de stamppot

Schil de aardappelen en snijd grove stukken. Kook gaar in een grote pot gezouten water.

Spoel de boerenkool en de snijbiet, snijd in grove stukken en voeg de laatste 10 minuten bij de aardappelen.

Giet af en laat even ‘drogen’ op het vuur’.

Stamp fijn, roer er de boter en de melk door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Roer de helft van de waterkers eronder en laat hem door de warmte ‘slinken’.

Extra

Kook de eieren zacht in 5 minuten.

Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak er de kastanjechampignons in.

Afwerking

Serveer de winterstamppot met een zacht gekookt eitje met wat grof zeezout en enkele partjes gepekelde rode ui.

Werk af met de gebakken champignons en een toefje verse waterkers.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.