Chocolademelk

4 tips tegen een winterdip

Je kent het wel, die typische winterblues: je hebt weinig energie, je geraakt moeilijk(er) uit je bed, je voelt je een beetje somber... Dat kan anders. Leg je winterdip aan banden dankzij deze 4 tips.

1. Maak de gezonde keuze

Kies voeding die deel uitmaakt van een gezond voedingspatroon. Zet groenten en fruit dagelijks op je menu. Ze leveren belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Ook volkoren graanproducten, aardappelen, zuivelproducten, vis en vlees afgewisseld met peulvruchten of eens een eitje maken deel uit van een gezond voedingspatroon. 

Tijdens de wintermaanden zijn we geneigd om meer en calorierijk te eten. Is dat wel nodig? Lees hier of je meer moet eten in de winter.

Vrouw met kind in de keuken

2. Ga naar buiten

Op koude dagen is het aanlokkelijk om in je warme zetel te kruipen. Geen schande, maar niets is zo verkwikkend als een winterwandeling.

Tip! Organiseer een winterbarbecue. Samen met familie en vrienden herinneringen ophalen... Gezellig!

3. Sport je fit

Door regelmatig te bewegen zal je je energieker voelen, beter slapen en meer ontspannen zijn.

4. Gun jezelf rust

Daar is die warme zetel. Probeer doorheen de drukte soms wat gas terug te nemen en te ontspannen. Rust eens goed uit, lees je favoriete boek of ga naar de film.

Vergeet niet voldoende te slapen. Een goed bioritme doet wonderen. En dan ’s morgens bij het ontbijt opnieuw een portie fruit voor een energieke start van de dag.

Gezellig rond de vuurkorf

Heb jij nog tips die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!