Gebakken rode poon met boschampignons

Ilse D'hooge
4
35
  • 600 g rode poon filet, met vel
  • 4 lente-uitjes
  • 500 g boschampignons
  • 250 g sojascheuten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sesamolie en 1 el arachideolie
  • 2 el droge vermout (Hierbas de las Dunas of Noilly Prat)
  • 1 el boter en 1 el olie om te bakken
  • peper en zout

Snijd de lente-ui, met het groen, in fijne ringetjes. Halveer de boschampignons indien ze te groot zijn. Hak de knoflook fijn.

Bak de rode poonfilet aan beide kanten goudbruin in boter met olijfolie. Kruid met peper en zout. Houd warm.

Roerbak eerst de knoflook met de lente-ui en de boschampignons in de arachide- en sesamolie. Voeg de sojascheuten toe en blus met de droge vermout. Kruid met peper en zout, bak nog heel kort verder.

Verdeel de poonfilets over de borden, schik de geroerbakte groenten met behulp van een serveerring ernaast. Lekker met stokbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.