Bereiding
Maak de pesto
Rooster de walnoten kort in een droge pan zonder vetstof.
Doe de noten in een blender (of vijzel) samen met de basilicumblaadjes en de fijngeperste knoflook. Voeg al een beetje olijfolie toe en maal fijn.
Voeg de geraspte kaas toe en mix tot een gladde pesto.
Is de pesto te dik? Voeg nog wat extra olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de pasta
Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de pastinaak in blokjes van 1 cm. Snipper de knoflook en sjalot fijn.
Bak eerst de knoflook en sjalot glazig in wat boter. Voeg de pastinaak toe en roerbak 10–12 minuten tot beetgaar.
Voeg de schoongemaakte boschampignons en de spinazie toe en roerbak tot alles gaar is.
Roer er een paar lepels pesto onder en zet even opzij.
Maak de kaassaus
Smelt de boter en roer er de bloem door.
Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe tot je een gebonden saus hebt.
Haal van het vuur en roer er ¾ van de geraspte kaas door tot die gesmolten is.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en meng onder de kaassaus.
Tenslotte
Bak de visfilets in een pan met wat boter tot ze krokant en goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
Verdeel de pasta met kaassaus over de borden, leg er de groenten op en daarop de gebakken vis.
Werk af met de gehakte peterselie, de rest van de geraspte kaas en wat extra pesto.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.