Ravioli met schorseneren en geflambeerde boschampignons

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 25

Zo heb je schorseneren nog nooit gegeten! Deze ravioli met schorseneren en geflambeerde champignons is het perfecte recept voor tijdens de feestdagen.

Ingrediënten

  • 12 schorseneren
  • sap van 1 citroen
  • 300 g boschampignons
  • 2 el fijngehakte peterselie + extra om af te werken
  • 1 bouquet garni
  • scheutje cognac
  • 500 g ravioli met spinazie
  • nootmuskaat
  • 1,2 l melk
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • bakboter
  • peper en zout

Recept

Groenten

Leng een liter water aan met het citroensap. Schil de schorseneren en snij ze in stukken van 4 cm. Leg ze meteen in het citroenwater.

Kook de schorseneren in de melk met het bouquet garni gaar.

Bak intussen de champignons in boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Blus met de cognac en flambeer. Hou warm.

Giet de schorseneren af en bewaar het kookvocht.

Maak een roux met de boter en de bloem. Giet er 1 liter van het kookvocht van de schorseneren bij en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep er de schorseneren en de peterselie onder.

Ravioli

Kook de ravioli gaar zoals vermeld op de verpakking.

Afwerking

Verdeel de ravioli mooi over de borden, schep er de schorseneren en de champignons op en werk af met een extra takje peterselie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.