Schorseneren met kruidenpuree en omegabaars

4
(30) 45

Schorseneren zijn heerlijke wintergroenten die je op verschillende manieren kan klaarmaken. Dit recept combineert de schorseneren met smeuïge kruidenpuree en een lekker stukje duurzame vis.

  • 8 omegabaarsfilets
  • 1 kg schorseneren
  • 3 el platte peterselie
  • Sap van 1 citroen
  • 1 glas witte wijn
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Kruidenpuree

  • 800 g aardappelen (bintje)
  • Sap van 2 citroenen
  • Groene kruiden: kervel, bieslook, lente-uitjes..
  • 2 el zure room
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Trek keukenhandschoenen aan en schil de schorseneren met een dunschiller. Laat ze rusten in water met citroensap zodat ze niet verkleuren. Snijd in hapklare stukken.

Zet een wok op het vuur met olijfolie en wok er de schorseneren in. Blus met de witte wijn en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Doe de schorseneren in een ovenschaaltje en gaar de schorseneren verder in de oven gedurende 20 minuten.

Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water gedurende 25 minuten. Giet af, laat even opdrogen op het vuur.

Plet ze met een pureestamper.
Roer er de zure room en olijfolie onder. Breng op smaak met peper, zout, zeste en de groene kruiden.

Snijd de lente-uitjes in stukken, bak ze even op en roer ze eronder.

Bak de vis kort langs beide kanten in wat olijfolie, 3 à 4 minuten.

Serveer de omegabaars met de citroenpuree en de schorseneren. Werk af met verse platte peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.