Konijnenbouten met kersen- en pruimensausje en knapperige sla

4
(15) 75
  • 4 konijnenbouten
  • 1 el cayennepeper
  • peper en zout
  • 50 g bloem
  • 20 g boter
  • 1 ui, in plakjes gesneden
  • 1 kl verse tijm + extra takje
  • 2 blaadjes laurier
  • kroketjes

Voor het kersensausje:

  • 400 g kersen, gehalveerd, ontpit
  • 4 pruimen, zonder vel en zonder pit
  • 3 el suiker
  • 250 ml kriekenbier
  • 2 el rode wijnazijn

Voor de salade:

  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 300 g mengeling van sla, scheuten, kruiden
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen

Snijd de pruimen in maantjes. Warm de pruimen en kersen zachtjes op in een steelpannetje met suiker en tijm. Voeg het kriekenbier en de azijn toe. Laat het geheel verder 15 minuten inkoken.

Bestrooi de bouten met cayennepeper en zout en haal ze door de bloem. Bak de stukken konijn in een ruime kookpot met warme boter. Kleur het konijn rondom mooi bruin. Voeg de plakjes ui erbij en laat die ook lichtjes mee kleuren. Voeg de tijm en 2 blaadjes laurier toe.

Giet het pruimen- en kersenmengsel bij het konijn, plaats het deksel op de pot en laat het geheel nog een uurtje op een laag vuurtje verder stoven.

Bak de kroketjes.

Meng de verschillende soorten sla, kruiden en scheuten.

Maak een vinaigrette met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout. Lepel dit over de salade en meng kort.

Serveer het konijn met de kroketjes en de gemengde sla.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.