Hasselback aardappelgratin

4
(15) 60

Hasselback en gratin, dat is het beste van twee werelden. Deze ovenschotel met aardappelen ziet er indrukwekkend uit én je vindt er alle vertrouwde smaken van een gratin in terug. 

  • 1 kg middelgrote aardappelen, vastkokend
  • 30 gram boter, gesmolten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen geraspte look
  • ½ tl chilivlokken
  • 4 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 à 4 laurierblaadjes

Verwarm de oven voor op 200° C.
Vet een ruime ovenschaal in.

Boen de aardappels schoon en snijd in plakjes van 3-4 mm dikte, eventueel met een mandoline.

Meng de aardappelschijfjes in een mengkom met de gesmolten boter, olijfolie, chilivlokken, teentje look en bestrooi met wat zout.

Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Steek er de takjes kruiden en de laurierblaadjes tussen. Giet er de rest van het boter/oliemengsel over.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven. Verwijder de folie en verhoog de temperatuur van de oven naar 220 graden Celsius. Bak de aardappelen nog ongeveer 45 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Neem uit de oven en strooi er eventueel nog wat zout over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.