Hasselback aardappel met pittige kruiden

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 45

Ingrediënten

  • 4 grote of 8 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 citroen
  • 1 tl chilivlokken
  • olijfolie
  • zout

Recept

Maak de kruidenolie

Pel de teentjes knoflook en snijd in fijne plakjes. Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn.
Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt.

Meng 4 eetlepels olijfolie met de rozemarijn, citroenzeste, chilivlokken en ½ theelepel zout.

Snijd de aardappelen

Maak in de aardappel elke 5 mm insnijdingen tot op 1 cm van de onderkant, kijk gerust naar de bijgevoegde 2de foto in het recept > Leg aan beide zijden van de aardappel een houten lepel. Zo kan je snijden tot op de steel van de houten lepel en snijd je zeker de aardappel niet door.

Maak de hasselback aardappelen

Verwarm de oven voor op 185°C

Wrijf de buitenkant en de insnijdingen van de aardappel in met de kruidenolie en vul met plakjes knoflook. 

Plaats de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven gedurende 40-50 minuten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.