Hasselback aardappelen

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 45

Hasselback aardappelen zijn leuke bijgerechten. Met deze stap-voor-stap tips maak je een hasselback aardappel makkelijk klaar.

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen (van gelijke grootte)
  • 80 g boter
  • peper & grof zout
  • enkele takjes tijm

Voorzie ongeveer 2 aardappelen per persoon

Recept

Laat de oven voorverwarmen op 200 °C.

Voor dit gerecht hoef je geen aardappelen te schillen, maar was ze wel grondig. Makkelijk hé! Ben je geen liefhebber van aardappelen in de schil? Dit gerecht kan je ook perfect bereiden met geschilde aardappelen.

Neem er een scherp mes bij. Heb je een groot koksmes in huis? Gebruik dit dan om de inkepingen te maken.

Neem 2 snijplanken van gelijke hoogte, klem er een aardappel tussen en snijd inkepingen in de aardappel. Dankzij de snijplanken ben je er zeker van dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. Je kan hiervoor eventueel ook 2 houten lepels gebruiken.

Schik de aardappelen in een ovenschaal en bestrijk ze rijkelijk met gesmolten boter. In plaats van boter kan je eventueel ook olijfolie gebruiken.

Kruid de aardappelen met grof zout en peper.

Plaats de aardappelen in de oven. Na 35 à 45 minuten op 200°C zullen ze lekker knapperig zijn aan de buitenkant en heerlijk zacht binnenin. Afhankelijk van de grootte van de aardappelen zullen ze meer of minder tijd nodig hebben om te garen. Prik daarom af en toe eens in de aardappelen om te checken of ze al gaar zijn. Tip: Gebruik aardappelen van ongeveer dezelfde grootte, dan ben je zeker dat ze allemaal op hetzelfde ogenblik gaar zijn.

Werk af met enkele takjes verse tijm.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.