Peer in bladerdeeg

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 2 peren
  • ½ kl kaneel
  • 6 el suiker
  • 2 el perenlikeur
  • bloemsuiker

Recept

Halveer de peren, maak er in de lengte inkepingen in, verwijder het kleine stukje peer.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat, leg hierop het bladerdeeg. Leg een halve peer op elk stukje bladerdeeg, snijd het deeg weg maar laat een rand van 0,5 cm over, snijd ook 2 blaadjes uit het deeg aan de steeltjes. Maak nog nerven in het deeg.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 4 eetlepels suiker en kaneel met de perenlikeur en sprenkel over de peren. Strooi de rest van de suiker over het bladerdeegrandje en de bladerdeegblaadjes.

Zet de ovenplaat in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is gebakken.
Werk af met wat bloemsuiker.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.