
Peer in bladerdeeg


4

(15) 20
Ingrediënten
- 4 velletjes bladerdeeg
- 2 peren
- ½ kl kaneel
- 6 el suiker
- 2 el perenlikeur
- bloemsuiker
Recept
Halveer de peren, maak er in de lengte inkepingen in, verwijder het kleine stukje peer.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat, leg hierop het bladerdeeg. Leg een halve peer op elk stukje bladerdeeg, snijd het deeg weg maar laat een rand van 0,5 cm over, snijd ook 2 blaadjes uit het deeg aan de steeltjes. Maak nog nerven in het deeg.
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 4 eetlepels suiker en kaneel met de perenlikeur en sprenkel over de peren. Strooi de rest van de suiker over het bladerdeegrandje en de bladerdeegblaadjes.
Zet de ovenplaat in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is gebakken.
Werk af met wat bloemsuiker.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.