Smullen van seizoensproducten: de toppers van oktober

Smullen van seizoensproducten: de toppers van oktober

Bye bye zomer, hallo herfst! In oktober ruilen we frisse slaatjes voor een dampende kop soep en hartverwarmende stoof- en ovengerechten. Ontdek in deze tips en recepten van welke lokale groenten, fruit- en vissoorten je nu kan genieten.

Geen ingrediënt zo thuis in onze keuken als de aardappel

Gekookt, gebakken, in de oven, gepureerd, in soep… Aardappelen zijn lekker veelzijdig en we smullen er allemaal met plezier van. Aardappelen uit België zijn het hele jaar door verkrijgbaar. De primeuraardappelen, de ‘nieuwe aardappelen’, zijn enkel vroeg in het seizoen verkrijgbaar (vanaf juni). De halflate of late aardappelen worden geoogst in september of oktober. Tip: bewaar je aardappelen liever niet in de koelkast en niet in een plastic zak. En laat ze vooral niet te lang liggen, ga ermee aan de slag in de keuken.

Waarom peren en appels van eigen bodem een must zijn in je fruitmand

Het seizoen van het Belgisch zomerfruit loopt nu echt af. Maar dames en heren… er zijn nog heel wat appels en peren! Zo vind je voor ieders smaak en elke bereiding de juiste appel en peer. Uit het vuistje of verwerkt in een gerecht. Alles kan, alles mag. Koop jij je appels en peren graag recht van bij de boer? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten bij jou in de buurt.

Tip

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie.

Wat zijn jouw favoriete seizoensproducten?

Probeerde je een recept? Of heb jij nog tips of recepten om te koken met seizoensproducten? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.