Aardappelburger

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen (bloemig)
  • 350 g groene groenten (tuinbonen, sperziebonen, erwtjes)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 3 el melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Voor de afwerking:

Recept

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Plet ze tot puree met een aardappelstamper. Voeg er wat melk, peper en nootmuskaat aan toe. Meng goed en laat afkoelen.

Kook de groenten gedurende 3 minuten en spoel ze meteen af met koud water. Laat uitlekken en volledig afkoelen. Meng de afgekoelde groenten en peterselie onder de aardappelpuree.

Vorm met je handen schijfvormige burgers en haal ze even door de bloem. Bak de burgers 2 minuten langs elke kant.

Serveer tussen een broodje en werk af met wat sla, schijfjes tomaat, uienringen en wat ketchup.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.