Aardappelpuree

4
30
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 150 ml volle melk
  • 30 g ongezouten boter
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 el bieslook, gesnipperd
Kook de aardappelen met schil. Ongeschilde aardappelen absorberen minder water tijdens het koken waardoor je puree nog luchtiger wordt.

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

Kook ze gaar in gezouten water, ongeveer twintig minuten. Giet de aardappelen af.

Voeg de gesmolten boter en melk toe.

Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Voeg bieslook toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.