Aardappelpuree

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 150 ml volle melk
  • 30 g ongezouten boter
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 el bieslook, gesnipperd

Kook de aardappelen met schil. Ongeschilde aardappelen absorberen minder water tijdens het koken waardoor je puree nog luchtiger wordt.

Recept

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

Kook ze gaar in gezouten water, ongeveer twintig minuten. Giet de aardappelen af.

Voeg de gesmolten boter en melk toe.

Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Voeg bieslook toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.