Aardappelpuree met kwarteleitjes en spek

4
  • 700 g bloemige aardappelen
  • 4 sneetjes spek 
  • 4 el geraspte belegen kaas (type Oud Brugge)
  • 8 kwarteleitjes
  • 50 ml melk
  • 2 el boter
  • 4 el verse kruiden (peterselie, bieslook, oregano of tijm)
  • nootmuskaat
  • grof gemalen zwarte peper
  • grof zout
     

Snijd de geschilde aardappelen in kleine blokjes.
Kook ze 15 tot 20 minuten in licht gezouten water.
Giet ze af.
Pureer de aardappelen met melk en kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
Voeg als laatste de boter, kaas en verse kruiden aan de mengeling toe.

Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de puree ondertussen over vier aparte ovenschalen.
Je kunt ramequinschotels of muffinbakvormen gebruiken.
Maak met een lepel een diep kuiltje in het midden van de puree.
Breek een kwarteleitje rechtstreeks in het midden van elk hoopje aardappelen.
Kruid zacht met een beetje peper en zout.
Bak 5 tot 8 minuten in de oven.
Bak ondertussen het spek knapperig.

Haal de aardappelen uit de oven en werk af met het knapperige spek.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.