Gratin

4
90
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml room
  • 125 ml melk
  • 125 g geraspte kaas
  • verse tijm

Verwarm de oven voor op 165°C.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.

Vet de ovenschaal in met boter. Schik de aardappelen in de schaal. Snijd de knoflook fijn en verdeel over de aardappelen.

Meng de melk en de room in een kom. Kruid bij met zout en peper. Schenk over de aardappelschijfjes. Bestrooi het geheel met kaas.

Bedek de gratin met aluminiumfolie. Bak 30 minuten in het midden van de oven.

Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en bak nog eens 30 minuten.

Werk af met verse tijm.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.