Gratin

Accompagnement
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

90

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml room
  • 125 ml melk
  • 125 g geraspte kaas
  • verse tijm

Recept

Verwarm de oven voor op 165°C.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.

Vet de ovenschaal in met boter. Schik de aardappelen in de schaal. Snijd de knoflook fijn en verdeel over de aardappelen.

Meng de melk en de room in een kom. Kruid bij met zout en peper. Schenk over de aardappelschijfjes. Bestrooi het geheel met kaas.

Bedek de gratin met aluminiumfolie. Bak 30 minuten in het midden van de oven.

Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en bak nog eens 30 minuten.

Werk af met verse tijm.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.