Minigratin met extra groenten

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Met sjalot, prei en selder geef je jouw minigratin met Belgische kaas een groenteboost.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel prei
  • 1 stengel selder
  • 4 bloemige aardappelen
  • 250 ml room
  • 2 eidooiers
  • snuf nootmuskaat
  • 100 g geraspte oude Chimay kaas
  • boter
  • witte peper
  • zout

Recept

Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.

Was de prei en selder, en snijd fijn. Pers de look.

Snijd de sjalot in ringen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Wrijf 4 ovenschaaltjes in met wat boter en knoflook.

Klop de room los met de eidooiers en de helft van de kaas. Kruid met het nootmuskaat, witte peper en zout.

Schep er de sjalot, aardappelplakjes, selder en prei door.

Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes, bestrooi met de resterende kaas en zet 20 minuten in de oven.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.