Hartige muffins met boerenkool, tomaten en kaas

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Een muffin hoeft niet altijd zoet te zijn. Deze hartige muffin met boerenkool, tomaten en kaas is daar het bewijs van. Een heerlijke snack! 

Ingrediënten

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C

Snijd de boerenkool fijn en roerbak een 4-tal minuten in hete olijfolie. Laat vervolgens afkoelen.

Snijd of rasp de kaas fijn. Meng de kaas met de bloem, het bakpoeder en peterselie. Kruid met peper en zout.

Schep de boerenkool samen met de pitten en zaden onder het beslag.

Klop de melk met het ei en de olijfolie los. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng alles onder elkaar.

Vet een muffinvorm met 12 holtes in met olijfolie.

Snijd de kerstomaatjes in 2. Leg een half tomaatje in elke muffinholte en giet er het beslag op. Eindig met een ander half tomaatje.

Bak de muffins in 25 minuten goudbruin in de oven.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.