Hartige paté van kip

Bijgerecht
Brunch
4
60
  • ± 12 plakken spek, ongezouten (150 g)
  • 350 g kippenlever
  • 350 g kipfilet
  • 25 g rozijnen
  • 100 ml marsala (of andere zoete wijn)
  • 50 ml room
  • 2 el cognac
  • 1 el gedroogde tijm
  • peper en zout

Week de rozijnen in de marsala. Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de kippenlevertjes en dep ze goed droog. Snij ze in stukjes. Maal ze samen met de kipfilet heel fijn in de keukenrobot (of vleesmolen). Kruid het geheel met tijm, peper en zout. Voeg er daarna de room, de cognac en de geweekte en uitgelekte rozijnen aan toe.

Beleg de hele binnenkant van een terrinevorm met plakken spek. Druk ze tegen de wanden aan en laat ze wat overhangen. Schep daar het gehaktmengsel in. Duw goed aan en strijk de bovenkant mooi glad.

Vouw het overhangende spek over de vulling en dek af met de rest van het spek.

Zet de terrine in een diepe bakplaat en giet er kokend water rond. Bak 45 minuten au bain-marie in de oven en laat afkoelen in de vorm.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.