Hartige paté van kip

Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

  • ± 12 plakken spek, ongezouten (150 g)
  • 350 g kippenlever
  • 350 g kipfilet
  • 25 g rozijnen
  • 100 ml marsala (of andere zoete wijn)
  • 50 ml room
  • 2 el cognac
  • 1 el gedroogde tijm
  • peper en zout

Recept

Week de rozijnen in de marsala. Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de kippenlevertjes en dep ze goed droog. Snij ze in stukjes. Maal ze samen met de kipfilet heel fijn in de keukenrobot (of vleesmolen). 

Kruid het geheel met tijm, peper en zout. Voeg er daarna de room, de cognac en de geweekte en uitgelekte rozijnen aan toe.

Beleg de hele binnenkant van een terrinevorm met plakken spek. Druk ze tegen de wanden aan en laat ze wat overhangen. Schep daar het gehaktmengsel in. Duw goed aan en strijk de bovenkant mooi glad.

Vouw het overhangende spek over de vulling en dek af met de rest van het spek.

Zet de terrine in een diepe bakplaat en giet er kokend water rond. Bak 45 minuten au bain-marie in de oven en laat afkoelen in de vorm.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.