Havermoutmuffin met yoghurt en appel

(15) 30

Een muffin maken voor het ontbijt? Waarom niet! Met deze havermoutmuffin met yoghurt en appel is er geen enkele reden om je schuldig te voelen. Tip: deze muffins kan je ook meenemen voor een heerlijk ontbijt on-the-go.

Voor 8 muffins

  • 100 g havervlokken
  • 50 g amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl speculaaskruiden 
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml melk
  • 4 el honing
  • 2 appels (Jonagold)
  • 2 eieren
  • 4 el muesli
  • 2 el rozijnen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de havervlokken tot meel en meng samen met het amandelmeel in een mengkom. Voeg het bakpoeder, de speculaaskruiden, de kaneel en een snuifje zout toe. Roer om.

Klop de yoghurt samen met melk, honing en eieren. Meng het geheel tot een luchtig gladde mix en meng deze onder het meel.

Schil en snijd de appels in blokjes. Roer onder het beslag. Voeg de rozijnen en 3 el muesli toe en meng alle ingrediënten een laatste keer.

Schenk het beslag in een muffin-bakvorm en strooi 1 el muesli over de vormpjes.
Bak 25-30 minuten in de oven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.