Havermoutmuffin met yoghurt en appel

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Een muffin maken voor het ontbijt? Waarom niet! Met deze havermoutmuffin met yoghurt en appel is er geen enkele reden om je schuldig te voelen. Tip: deze muffins kan je ook meenemen voor een heerlijk ontbijt on-the-go.

Ingrediënten

Voor 8 muffins

  • 100 g havervlokken
  • 50 g amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl speculaaskruiden 
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml melk
  • 4 el honing
  • 2 appels (Jonagold)
  • 2 eieren
  • 4 el muesli
  • 2 el rozijnen

Recept

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de havervlokken tot meel en meng samen met het amandelmeel in een mengkom. Voeg het bakpoeder, de speculaaskruiden, de kaneel en een snuifje zout toe. Roer om.

Klop de yoghurt samen met melk, honing en eieren. Meng het geheel tot een luchtig gladde mix en meng deze onder het meel.

Schil en snijd de appels in blokjes. Roer onder het beslag. Voeg de rozijnen en 3 el muesli toe en meng alle ingrediënten een laatste keer.

Schenk het beslag in een muffin-bakvorm en strooi 1 el muesli over de vormpjes.

Bak 25-30 minuten in de oven.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.