Havermoutwafels met geraspte appel en bramen

Petit déjeuner
Type
Thema
Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

voor 8 wafels

Havermoutbeslag:

  • 160 g havermoutvlokken
  • 4 el bloem
  • 2 + 1 appelen
  • 1 citroen
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 snufje kaneel
  • zonnebloemolie

Afwerking:

  • 100 g braambessen
  • 50 g noten
  • honing of ahornsiroop, indien gewenst

Lekker met yoghurt.

Recept

Voor het havermoutbeslag:

Maal de havermout fijn in een blender tot meel. Rasp 2 appelen en meng met het havermoutmeel, de bloem, de melk, eieren, bakpoeder en kaneel tot een dik beslag.

 

Snijd de overige appel met behulp van een mandoline in dikke staafjes. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng het sap en rasp met de appelstaafjes en de bramen. Laat rusten in de koelkast.

Wafels:

Verhit het wafelijzer en borstel in met zonnebloemolie.

Verdeel wat beslag over de wafelijzers en bak gedurende 3 à 4 minuten, tot de wafels goudbruin zijn.
Werk af met de appel-bramen salade en verkruimelde noten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.