Havermoutwafels met geraspte appel en bramen

35

voor 8 wafels

Havermoutbeslag:

  • 160 g havermoutvlokken
  • 4 el bloem
  • 2 + 1 appelen
  • 1 citroen
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 snufje kaneel
  • zonnebloemolie

Afwerking:

  • 100 g braambessen
  • 50 g noten
  • honing of ahornsiroop, indien gewenst
Lekker met yoghurt.

Voor het havermoutbeslag:

Maal de havermout fijn in een blender tot meel. Rasp 2 appelen en meng met het havermoutmeel, de bloem, de melk, eieren, bakpoeder en kaneel tot een dik beslag.

 

Snijd de overige appel met behulp van een mandoline in dikke staafjes. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng het sap en rasp met de appelstaafjes en de bramen. Laat rusten in de koelkast.

 

Wafels:

Verhit het wafelijzer en borstel in met zonnebloemolie.

Verdeel wat beslag over de wafelijzers en bak gedurende 3 à 4 minuten, tot de wafels goudbruin zijn.
Werk af met de appel-bramen salade en verkruimelde noten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.