Chutney van appel en ui

(10) 25

Chutney is een pittige smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken, lekker bij vlees en aardappelen uit de oven.

  • 250 g uien
  • 1 el boter
  • 1 el geraspte gember
  • 250 g Jonagold
  • 100 g suiker
  • 40 ml appelazijn
  • 1el citroensap
  • 1thl kaneel
  • 3 el rozijnen
  • 1el currypoeder
  • 1tl mosterd

Snijd de ui fijn.
Smelt 1 el boter in een steelpan en bak de stukjes ui gaar.

Schil en snijd de appels in blokjes. Voeg deze bij de ui samen met de geraspte gember, suiker en appelazijn. Laat het geheel ongeveer 20 minuten stoven op een laag vuur.

Voeg het citroensap, kaneel, currypoeder en mosterd toe, draai het vuur wat hoger en laat nog ongeveer 5 minuten stoven.
Voeg de krenten, het citroensap, kaneel, currypoeder en mosterd toe, draai het vuur hoger en laat nog ongeveer 5 minuten stoven.

Laat de chutney afkoelen tot gebruik.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.