Chutney van appel en ui

Sauce
Type
Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 25

Chutney is een pittige smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken, lekker bij vlees en aardappelen uit de oven.

Ingrediënten

  • 250 g uien
  • 1 el boter
  • 1 el geraspte gember
  • 250 g Jonagold
  • 100 g suiker
  • 40 ml appelazijn
  • 1el citroensap
  • 1thl kaneel
  • 3 el rozijnen
  • 1el currypoeder
  • 1tl mosterd

Recept

Snijd de ui fijn.
Smelt 1 el boter in een steelpan en bak de stukjes ui gaar.

Schil en snijd de appels in blokjes. Voeg deze bij de ui samen met de geraspte gember, suiker en appelazijn. Laat het geheel ongeveer 20 minuten stoven op een laag vuur.

Voeg het citroensap, kaneel, currypoeder en mosterd toe, draai het vuur wat hoger en laat nog ongeveer 5 minuten stoven.
Voeg de krenten, het citroensap, kaneel, currypoeder en mosterd toe, draai het vuur hoger en laat nog ongeveer 5 minuten stoven.

Laat de chutney afkoelen tot gebruik.

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.