Chutney van witloof

Saus
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Deze chutney van witloof past perfect op een toastje met (wild)paté. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 4 stronken witloof
  • ui
  • 7 el suiker
  • 3 el witte wijn
  • 1 el witte porto
  • 3 el appelciderazijn
  • 2 kl pectine
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Recept

Pel de ui en snipper fijn. Verwijder de bittere kern van het witloof en snijd in fijne blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en het witloof gedurende 5 minuten op een zacht vuur.

Voeg de suiker, de witte wijn, de witte porto en de pectine toe. Laat 15 minuten koken en blus dan met de appelciderazijn. 

Laat nog 20 minuten sudderen tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.