Chutney van witloof

Saus
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 el maïsolie
  • 7 el suiker
  • 3 el witte wijn
  • 1 el witte porto
  • 3 el appelciderazijn
  • 2 kl pectine
  • peper en zout

Recept

Bak in een pan de ui en voeg er dan het witloof aan toe. Laat even stoven.

Voeg de suiker, de witte wijn, de witte porto en de pectine toe.

Laat 15 minuten koken en blus dan met de appelciderazijn.

Laat nog 20 minuten sudderen tot het vocht verdampt is.

Breng op smaak met peper en zout. 

Serveer op een toastje met paté van wild.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.