Pompoenconfituur

Partner

Claudia Allemeersch

Accompagnement
Type
Preparation time
Bereidingstijd

30

Heb je nog wat pompoen over? Maak er heerlijke pompoenconfituur van! Lekker op stokbrood of op getoast brood.

Ingrediënten

Voor 2 grote potten confituur:

  • 1 kg pompoenvlees (butternut)
  • 800 g geleisuiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • enkele schijfjes sinaasappel

Recept

Verdeel de butternut in kleine stukken (deze pompoen hoef je niet te schillen). Voeg de stukken toe aan een confituurpot of grote kookpot.

Voeg de suiker en het sap van de sinaasappel toe. Laat opkoken. Na 20 minuten is de confituur klaar.

Giet de confituur in schoongemaakte bokalen, sluit af en keer de bokaal om. (langere bewaartijd). Garneer met een schijfje sinaasappel.

Voor de liefhebbers van gember: voeg bij het pompoenvlees een beetje gemberrasp toe. Pompoenen kwamen voeger enkel en alleen voor in de halloweenperiode en is dan ook een heel oud cultuurgewas. Momenteel wordt er heel veel gebruik gemaakt van heel veel verschillende soorten pompoen, in dit geval maken we confituur van de butternut. Deze soort heeft de vorm van een peer en is heel licht beige-oranje van kleur. Het voordeel van deze soort is dat de pompoen niet hoeft geschild te worden en fijner is van smaak. Het vruchtvlees is wel iets harder, hou dus rekening met de gaartijd!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.