Pompoenconfituur

Claudia Allemeersch
30

voor 2 grote potten confituur:

  • 1 kg pompoenvlees (butternut)
  • 800 g geleisuiker
  • Sap van 1 sinaasappel
  • enkele schijfjes sinaasappel

Verdeel de butternut in kleine stukken (deze pompoen hoef je niet te schillen). Breng in een confituurpot of grote kookpot.

Voeg de suiker toe en de jus van de sinaasappel. Laat opkoken. Na 20 minuten is de confituur klaar.

Giet over in schoongemaakte bokalen, sluit af en keer de bokaal om. (langere bewaartijd). Garneer met een schijfje sinaasappel.

Voor de liefhebbers van gember: voeg bij het pompoenvlees een beetje gemberrasp toe. Pompoenen kwamen voeger enkel en alleen voor in de halloweenperiode en is dan ook een heel oud cultuurgewas. Momenteel wordt er heel veel gebruik gemaakt van heel veel verschillende soorten pompoen, in dit geval maken we confituur van de butternut. Deze soort heeft de vorm van een peer en is heel licht beige-oranje van kleur. Het voordeel van deze soort is dat de pompoen niet hoeft geschild te worden en fijner is van smaak. Het vruchtvlees is wel iets harder, hou dus rekening met de gaartijd!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.