Recepten met pompoen

Deze recepten met pompoen houden je warm

Zeggen wij pompoen dan denk jij waarschijnlijk aan Halloween, maar ook op andere dagen verdient de pompoen het om gevierd te worden. Met deze groente kan je namelijk duizend-en-een heerlijke en creatieve gerechten maken, en dat van de lunch tot het dessert. Volg onze tips en recepten met pompoen voor het lekkerste resultaat.

Pompoen op je boterham… maar dan net even anders

Wist je dat je met pompoen een heerlijk broodbeleg kan maken? En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Heb je wat tijd in het weekend, dan is deze pompoenspread een echte aanrader. Met slechts een halve butternut pompoen en een heerlijke kruidenmengeling maak je al snel tien porties, genoeg om de hele week door te komen.

Heb je nog meer tijd, probeer dan zeker ook ons recept voor zelfgemaakt naanbrood. Snel, makkelijk en nog net dat tikkeltje lekkerder dan een sneetje brood. Nog wat snoepgroenten of een slaatje in de brooddoos en, geloof ons, ie-de-reen zal jaloers zijn op jouw zelfgemaakte lunch.  

Pompoensoep met basilicum en tuinkers

Pompoensoep houdt je warm op een koude herfstdag

Een dampende kom soep op een koude herfstdag is onmisbaar. Je kan met elke groente een heerlijke soep maken, en de pompoen is geen uitzondering. Tomaat-pompoensoep is een klassieker die altijd smaakt, maar je kan ook experimenteren met andere ingrediënten en kruiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van pompoensoep met tuinkers en basilicum? Een echte smaakbom!  

Avondeten zonder zorgen met pompoen in de oven

Heb je heel wat aan je hoofd en echt geen zin om lang in de kookpotten te roeren? Zet de oven dan maar al aan want deze wordt je beste vriend. Of je nu kiest voor een papillot van pladijs met ovengroenten of voor bloemkoolrijst met gegrilde pompoen, een ovenschotel met pompoen is altijd een succes. Na een korte voorbereiding schuif je de schotel in de oven en dan kan jij je concentreren op iets anders, of gewoon even uitrusten in de zetel. Voor je het weet heeft de oven z'n werk gedaan en kan je aan tafel.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Heb jij nog tips of recepten met pompoen?

Probeerde je een van onze recepten? Of ken je zelf nog recepten met pompoen die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!