Gevulde spaghettipompoen met gehakt en champignons

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(50) 20

Ingrediënten

  • 2 kleine spaghettipompoenen
  • 3 uien
  • 300 g kastanjechampignons
  • 400 g spinazie
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 400 g gemengd gehakt
  • 200 g geraspte pavé à la Leffe bruin
  • 1 tl chilipoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C

Halveer de pompoenen en verwijder de pitten. Kruid de binnenkant met peper en zout. Bedruppel met olijfolie en leg ze, met de gesneden kant naar onder, op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats 45 minuten in de oven.

Snijd de champignons in partjes.

Bak het gehakt rul in een droge koekenpan. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout.

Laat de spinazie in delen in olijfolie slinken. Knijp er daarna al het vocht uit.

Snipper de uien fijn en fruit ze samen met de look glazig in olijfolie. Voeg de champignons toe en laat goudbruin bakken. Roer er de spinazie en het gehakt onder en kruid met het chilipoeder, peper en zout.

Schep het vruchtvlees uit de pompoen en meng onder het champignon-spinaziemengsel. Voeg ook de helft van de kaas toe.

Schep alles in de lege pompoenhelften en bestrooi met de rest van de kaas. Plaats 20 minuten in de oven.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.