Pompoentaart
Geroosterde pompoen heeft een heerlijk zoete smaak en is dus perfect om te verwerken in een taart. Verras je tafelgenoten met een stukje zelfgemaakte pompoentaart.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bekleed de bodem van 2 springvormen (20 cm) met een vel bakpapier en bestrijk de randen met boter. Bestuif met bloem. Zet even opzij.
Maak het beslag.
Snijd de flespompoen in de helft, verwijder de pitten en de draadjes en snijd in grove stukken. Smelt de kokosolie en besprenkel de pompoen. Rooster in de oven gedurende 30 minuten tot de pompoen gaar is.
Haal uit de oven en mix de stukken pompoen tot een gladde puree in een blender of met de staafmixer.
Roer de boter samen met de rietsuiker en vanillesuiker glad in de keukenrobot. Roer de eieren één voor één door het beslag. Kruid met zeezout, nootmuskaat, steranijs en gember. Voeg de pompoenpuree toe en roer nogmaals stevig tot een glad beslag.
Meng vervolgens de bloem met het bakpoeder en roer dit voorzichtig onder het beslag.
Verdeel het beslag over de twee bakvormen en plaats in de oven gedurende 40 à 45 min.
Haal de cakes uit de oven, haal ze uit hun vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Meng ondertussen de vanillesuiker onder de zure room. Hak de pistachenoten grof als afwerking voor de pompoentaart.
Besmeer de bovenzijde van de eerste cake met de helft van de zure room en bestrooi met gehakte pistachenoten. Plaats de tweede cake er bovenop en lepel nog wat zure room op de tweede cake. Bestrooi de pompoentaart met de resterende pistachenoten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.