Bereiding
Kook de pompoenblokjes in licht gezouten water gedurende 10-12 minuten tot ze zacht zijn.
Giet af en laat afkoelen. Pureer de pompoen tot een gladde massa. Zet apart.
Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout, kaneelpoeder en gemberpoeder.
Klop in een andere kom de eieren los met de melk en voeg de pompoenpuree en de honing toe. Meng goed.
Voeg de natte ingrediënten (het mengsel van eieren, melk en pompoen) toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
Het beslag moet dik zijn, maar nog steeds van een lepel vallen. Voeg indien nodig een beetje extra melk toe.
Verhit een pan met een laagje olie van ca. 5 cm tot 180°C (of totdat een klein beetje beslag meteen begint te bruisen als je het erin doet).
Gebruik een lepel of ijsschep om porties van het beslag in de hete olie te leggen. Bak de beignets in porties, zodat de pan niet te vol wordt.
Bak 2-3 minuten per kant, of tot de beignets goudbruin zijn.
Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker of grof zeezout en serveer warm.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.