Pompoenbeignets

Claudia Allemeersch
0
30

Deeg voor een 20-tal beignets

  • 300 g pompoen
  • ½ l melk
  • 1 vanillestok
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 1 el suiker
  • Peper en zout
  • 120 g bloem
  • 5 volledige eieren
  • arachideolie

Verdeel de pompoen in stukjes. Breng in een kookpot de melk met het overlangs doorgesneden vanillestokje. Voeg hieraan de pompoen toe en een snuifje kaneelpoeder. Plaats het deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.

Giet af, verwijder het vanillestokje en mix glad. Voeg nu de zachte boter toe samen met de suiker en kruid met peper en zout.

Zeef de bloem en voeg toe onder zeer goed roeren. Breng het deeg in een kookpan en plaats deze op een zacht vuur. Roer het deeg ‘droog’ gedurende een 5-tal minuten.

Breng nu de pompoenmassa in een keukenrobot met deeghaak en laat op volle snelheid draaien. Voeg één na één de eitjes toe.

Verwarm de arachideolie op 180°C, maak quenelles met 2 lepels en bak de beignets goudbruin. 2 minuutjes aan elke zijde.

Serveer met wat grof zeezout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.