Butternut gevuld met rundergehakt

4
(20) 35

Een butternut is een pompoen die zich perfect leent tot opvullen. Deze gevulde butternut vormt als het ware een bootje voor de vulling van gehakt en kaas en kan je zo op tafel zetten. Genieten maar!

  • 2 butternut pompoenen
  • 500 g rundergehakt
  • 10 g gemalen kaas
  • 2 sneden brood
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gehakte peterselie
  • 10 cl melk
  • 1 ei
  • 50 g boter
  • peper en zout

Snijd de butternut in de lengte in twee. Verwijder de pitten. 

Hol het vruchtvlees uit de butternut en houd dit apart.

Meng het rundergehakt, de gemalen kaas, de gehakte knoflook, de peterselie, 1 ei en de melk. 

Voeg de in stukjes gesneden broodsneden toe. Kruid met peper en zout.

Maal het vruchtvlees van de butternut fijn en voeg bij het gehaktmengsel.

Vul de butternuts met het vleesmengsel en zet 35 minuten in een oven van 180 °C. Serveer met een slaatje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.