Butternut gevuld met rundergehakt

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

70

Een butternut is een pompoen die zich perfect leent tot opvullen. Deze gevulde butternut vormt als het ware een bootje voor de vulling van gehakt en kaas en kan je zo op tafel zetten. Genieten maar!

Ingrediënten

afwerking

  • 1 el fijngesneden peterselie

Recept

Snijd de paprika in blokjes, de champignons in partjes en de lente-ui in ringen.

Snijd de oude kaas in blokjes en hak de walnoten grof.

Snijd de butternut in de lengte in twee. Verwijder de pitten. 

Hol het vruchtvlees uit de butternut en houd dit apart.

Meng het rundergehakt, met de paprika, champignons, kaas, walnoten, geperste knoflook, peterselie, de helft van de lente-uitjes en het ei.

Kruid met peper en zout.

Snijd het vruchtvlees van de butternut klein en voeg bij het gehaktmengsel.

Vul de butternuts met het vleesmengsel en zet 45 minuten in een oven van 180 °C.

Werk af met de resterende lente-ui en extra peterselie.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.