Papillot van pladijs met gegrilde lente-ui en pompoen

Hoofdgerecht
Ilse D'hooge
4
35

Papillot

  • 600 g pladijsfilets
  • 4 vellen bakpapier
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 kl komijn
  • 4 el droge vermout (Noilly Prat)
  • peper en zout

Gegrilde lente-ui en pompoen

 

snel klaar en boordevol smaak, zo’n vispapillot

Gegrilde lente-ui en pompoen


Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes (butternutpompoen moet je niet schillen). Maak de lente-ui schoon. Verhit een grillpan. Borstel de lente-ui in met olijfolie en grill ze langs beide kanten op de grillpan. Wentel de pompoenblokjes door de olijfolie en grill ze eveneens op de grillpan.

Papillot

Leg de vellen bakpapier open. Leg de gegrilde pompoenblokjes in het midden van het vel. Rol de pladijsfilets op en verdeel ze over pompoenblokjes tesamen met de gegrilde lente-ui. Kruid met peper, zout en komijn. Strooi er de gehakte peterselie over en giet er een eetlepel vermout bij. Vouw de papillot hermetisch dicht en laat bovenaan wat ruimte. Stoom de papillot gaar gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.

afwerking

Leg de papillot in een bord en open hem aan tafel. Lekker met stokbrood of een aardappel in de schil.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.