Papillot van pladijs met gegrilde lente-ui en pompoen

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Snel klaar en boordevol smaak, zo’n vispapillot.

Ingrediënten

Papillot

  • 600 g pladijsfilets
  • 4 vellen bakpapier
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 kl komijn
  • 4 el droge vermout (Noilly Prat)
  • peper en zout

Gegrilde lente-ui en pompoen

 

Recept

Gegrilde lente-ui en pompoen

Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes (butternutpompoen moet je niet schillen). Maak de lente-ui schoon. 

Verhit een grillpan. Borstel de lente-ui in met olijfolie en grill ze langs beide kanten op de grillpan. Wentel de pompoenblokjes door de olijfolie en grill ze eveneens op de grillpan.

Papillot

Leg de vellen bakpapier open. Leg de gegrilde pompoenblokjes in het midden van het vel. 

Rol de pladijsfilets op en verdeel ze over pompoenblokjes tesamen met de gegrilde lente-ui. Kruid met peper, zout en komijn. 

Strooi er de gehakte peterselie over en giet er een eetlepel vermout bij. Vouw de papillot hermetisch dicht en laat bovenaan wat ruimte. Stoom de papillot gaar gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.

Afwerking

Leg de papillot in een bord en open hem aan tafel. Lekker met stokbrood of een aardappel in de schil.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.