Groentefrietjes met pastinaak

Pastinaak klaarmaken? Zo begin je eraan

Deze witgele wortel is een echte wintergroente. Z’n smaak is wat zoeter dan de gewone wortel en hij is ook iets zachter van structuur. Van soep en puree over stoofpotjes tot knapperige chips: met deze tips en recepten met pastinaak zet je ongetwijfeld iets verrassends op tafel!

Pastinaak klaarmaken: zo begin je eraan

Wil je pastinaak klaarmaken? Hou dan deze tips in het achterhoofd:

  • Kies in de winkel bij voorkeur voor pastinaak die er stevig uitziet. Zachte wortels zijn al wat ouder, maar kan je nog perfect gebruiken voor soep of puree.
  • Pastinaak kan je schillen zoals een gewone wortel, maar eigenlijk hoeft dit zelfs niet. Spoel hem voor gebruik goed af onder de kraan en snijd de uiteinden af.
  • Pastinaak bewaren doe je best op een koele plek. Zo blijft hij langer goed. 

Heb je een van onze recepten met pastinaak uitgeprobeerd? Of heb je zelf nog een tip? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!