Tajine van konijn en tomaat

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

75

Een stoofpotje met konijn smaakt altijd. Geef een twist aan deze klassieker door 'm in een tajine klaar te maken en te kruiden met smaakmakers uit het Midden-Oosten. 

Ingrediënten

  • 1 konijn, in stukken
  • 1 ui
  • 3 cm gember
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 pastinaken
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 8 gedroogde abrikozen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 500 ml gevogeltebouillon
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 el ras el hanout
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak rondom bruin in hete olijfolie.

Snipper de ui fijn en rasp de gember. Hak de chilipeper in fijn. 

Voeg de ui, geperste look, chilipeper en gember toe en laat 2 minuten mee bakken.

Kruid met de ras el hanout en voeg het sinaasappelsap en de bouillon toe. Voeg ook de gepelde tomaten toe.

Laat met deksel op de pan en laat 45 minuten sudderen op een laag vuur.

Schil en snijd de wortelen en pastinaken in schuine plakjes. Voeg ze samen met de abrikozen toe en laat nog eens 15 minuten verder garen.

Werk de tajine af met de peterselie.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.