Schelvis op de barbecue met groene kruidendressing

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Schelvis op de barbecue, dat smaakt! Zeker als je dit lekker stukje vis serveert met zelfgemaakte groenekruidendressing. Heerlijk! 

Ingrediënten

Marinade

  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • Snufje ras el hanout
  • 3 el olijfolie
  • Peper

Groene kruidendressing

  • 5 g bieslook
  • 5 g dille
  • 5 g platte peterselie
  • 5 g basilicum
  • 1 el mosterd
  • 1 kl honing
  • Sap van 1 citroen
  • 100 ml olijfolie
  • Peper
  • grof zeezout

Recept

Maak de vismarinade

Snipper hiervoor de knoflook fijn en meng met het citroensap, ras-el-hanout en olijfolie.

Breng op smaak met peper van de molen en zout.

Snijd het vis in porties volgens het aantal personen en laat deze 20 minuten marineren in de kruidenolie.

Maak de groene kruidendressing

Hak de groene kruiden; bieslook, dille, peterselie en basilicum superfijn.

Meng met de honing, citroensap, olijfolie en mosterd en roer goed. Breng op smaak met peper van de molen en zout en zet even apart.

Maak de krielaardappeltjes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de aardappeltjes zorgvuldig en snijd overlangs in de helft.

Leg ze in een ovenschaal en overgiet rijkelijk met olijfolie. Breng op smaak met peper van de molen en grof zeezout.

Plaats in de oven en rooster de aardappeltjes goudbruin gedurende +/- 30 minuten.

Afwerking

Steek de BBQ aan of zet een grillpan op het vuur.

Leg de schelvis op de barbecue en grill beide kanten 3 minuten.

Haal de schelvis van de barbecue en serveer de vinaigrette erbij.

Serveer er aardappeltjes bij en een fris groen slaatje.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.