Barbecue met gesloten deksel die op temperatuur aan het komen is. Rook komt door het ventiel.

Alles wat je moet weten voor de perfecte barbecue

Niets zo gezellig als op een zomerse dag de barbecue aansteken. Vlees, groenten, aardappelen, vis, kip of konijn... We bereiden werkelijk álles op de BBQ. Met onze tips en gloeiende barbecuerecepten kan het niet misgaan. Ga dus snel aan de slag en geniet in geen tijd van heerlijke zomerse BBQ-gerechten.

Vlees op de BBQ

Bij een goed stukje vlees van eigen bodem hoort een even goed barbecuerecept. Daarom vind je hier alvast enkele barbecue recepten, want met vlees kan je eindeloos variëren. Van vleesspiesjes tot biefstuk in papillot… vlees op de barbecue kan in allerlei vormen en smaken. Laat je inspireren door de volgende BBQ-recepten met vlees.

Ontdek ook onze tips en trucs om vlees op de barbecue te bakken en nóg lekkerder klaar te maken.

Groenten en aardappelen op de BBQ

Groenten en aardappelen zijn niet alleen heerlijk naast maar ook óp de barbecue. Groenten op de barbecue bereiden vraagt – net zoals bij vlees of vis – een beetje voorkennis. Met onze recepten en tips ontdek je dat ook groenten en barbecue voorbestemd zijn voor elkaar.

Vis op de BBQ

Op een brochette, in papillot, als filet of in zijn geheel… Met vis op de barbecue is het altijd feest. Sla hier originele BBQ-recepten en tips voor de allerlekkerste visbarbecue aan de haak.

Kip op de BBQ

Ben jij te verleiden met een sappig stukje kip op de barbecue? Dan zullen onze heerlijke barbecue-ideetjes met kip vast en zeker bij jou in de smaak vallen.

Konijn op de BBQ

Iedereen kent wel de winterse stoofpotten met konijn op grootmoeders wijze. Heerlijk met een fris streekbier! Wist je dat konijn op de BBQ ook een lekkere match is? 

Zo barbecue je veilig

Barbecueën doe je omdat het lekker is én omdat het zo gezellig is. Hoe maak je er als gastheer of -vrouw ook een ontspannen en veilige barbecue van?

4 tips voor een gevarieerde barbecue

Varieer in wat je eet. Dat is de basis van alles. Waar kan je op letten? Met deze 4 tips kan je lekker en gevarieerd barbecueën.

Doe het met bio-, hoeve- of streekproducten

Voor alles wat lekker is om op de BBQ te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je producten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt. Van buitengewone vleesbereidingen tot heerlijke zoetigheden: traditionele streekproducten houden van elke tafel, maar ook van de BBQ.

Heb jij een van onze BBQ recepten geprobeerd? Of ken je zelf nog een tips die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons. 

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!