Vispapillot “bouillabaisse”

Vis in papillot is altijd lekker, maar kan het nog lekkerder? Ja hoor! Onze vispapillot ‘bouillabaisse’ moet je geproefd hebben. Een typische gerecht uit Marseille met ingrediënten van bij ons. Het smaakt naar de zomer!

Kook de aardappelen beetgaar. Snijd de venkel en ui in fijne repen. Pel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de knoflook fijn.

Fruit de venkel, ui en knoflook aan in wat olijfolie. Brokkel het bouillonblokje over de groenten en voeg de saffraan toe. Blus met 250 ml witte wijn en laat nog even garen.

Neem 4 grote stukken aluminiumfolie. Verdeel er de rauwe vis over. Leg in elke papillot wat aardappel, 4 schelpjes en de groentensaus. Verdeel er nog de gepelde tomatenblokjes over en vouw de papillot dicht. Laat 15 minuten garen op een warme BBQ.

Leg elke papillot in een diep bord, vouw ietwat open, strooi er de garnalen en de peterselie over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.