Gegrilde kippenspiesjes in yoghurt met quinoa-salade

4

Voor de marinade:

  • 300 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el korianderpoeder
  • een snuifje cayennepeper
  • 30 g fijngesneden koriander
     

Snijd het kippenvlees in stukjes van ongeveer 2,5 cm. Steek ze op spiesjes. Kruid met peper en zout.

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Houd de helft van de marinade apart voor de saus.

Strijk de spiesjes in met de rest en laat ze even in de marinade rusten.

Kook de quinoa gaar in kippenbouillon zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Schil de paprika met een dunschiller, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder de pitjes van de komkommer en snijd in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Voeg de groenten bij de quinoa en doe er flink wat verse kruiden bij. Roer er tenslotte een klein scheutje olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.

Grill de spiesjes tot ze mooi gekleurd zijn. Hier en daar een wat donkerder randje maakt het alleen maar lekkerder, maar het mag uiteraard niet verbranden.

Roer voor de saus 1 dl olijfolie door de overgebleven marinade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.