Salade met kip, quinoa en spinazie

4
35
  • 600 g kippenfilet, in blokjes
  • 200 g quinoa
  • 2 limoenen
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g pistachenoten
  • 200 g babyspinazie
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje platte peterselie
  • ½ bosje munt
  • ½ kl komijn
  • ½ kl geroosterd paprikapoeder
  • ½ kl gemberpoeder
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout
  • vetstof
  • olijfolie

Spoel de quinoa en kook gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pompoenpitten, hazelnoten en pistachenoten in een pannetje zonder vetstof, laat afkoelen.

Spoel en droog de spinazie, snij iets kleiner. Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd in kleine stukjes. Snipper de rode ui fijn. Hak de koriander, platte peterselie en munt.

Meng het komijn- , gember-en paprikapoeder met de cayennepeper.
Strooi over de kippenblokjes en bak ze krokant in wat vetstof. Breng verder op smaak met peper en zout.

Giet de quinoa af en meng met de gehakte kruiden, komkommer, rode ui en spinazie. Doe in een grote saladekom sprenkel er het sap van de limoenen en wat extra olijfolie over, kruid met peper en zout. Verdeel er de gebakken kipblokjes over. Werk af met de geroosterde noten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.