Spiesje van aardappel met een salsa van kappertjes

4
(10) 20

Geen BBQ zonder aardappelen. Of je ze nu mengt tot een heerlijke aardappelsalade of ze op de BBQ zwiert, ze zijn steeds een succes. Serveer met de salsa voor een echte smaakbom.

  • 10 vastkokende aardappelen
  • 6 el olijfolie
  • 5 el fijngesneden peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes salie
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • grof zeezout
  • peper
  • 4 spiesjes

Voor de salsa:

  • 6 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el basilicum
  • 2 el kappers, uitgelekt
  • 3 ansjovis, gehakt
  • 1 el mosterd
  • 12 appelkappers
     

Meng de peterselie met het basilicum, de munt, de knoflook, de kappertjes en de ansjovis. Voeg het citroensap, 6 el olijfolie en de mosterd toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Zet de salsa koel weg.

Halveer de aardappelen.
Maak een marinade van olijfolie met fijngesneden peterselie, fijngehakte rozemarijn en salie, fijngesneden chilipeper en geperste knoflook. Proef en kruid af met peper en zout.

Week de stokjes een tiental minuten in water.
Rijg de aardappelen aan de spiesjes en wrijf in met de marinade. Plaats ze op de grill van de bbq en grill ongeveer 7 à 10 minuten aan elke zijde.

Serveer de aardappelspiesjes met de salsa en appelkappers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.